Rabarberpaj!
Recept på en rabarberpaj:
Ca 3 stjälkar x 30 cm rabarber, skalad och hackad i 1 cm. Lagom så att botten på formen täcks.
1 dl socker
ev. 1 tsk vaniljsocker
Smuldeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl eller havregryn
4 tsk socker
150 gram margarin eller smör.
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj en pajform.
3. Lägg rabarberbitarna i formen, strö över socker.
4. Gör smuldegen, blanda alla ingredienserna till en grynig massa.
5. Strö degen över rabarberbitarna.
6. Ställ formen i ugnen (mitten) och grädda tills den fått fin färg, ca 30-30 minuter.
Servera med vaniljsås eller glass!
Kommentarer
Postat av: tina
Om man inte har nån rabarber då? Får man ingen paj då? ;)
Postat av: Anonym
Grett! Då kommer jag å äter massor nån dag! ;)
Trackback